Zoeken in deze blog

maandag 12 april 2010

Mannen...en vrouwen!

(Bijna) iedereen zal vroeg of laat zijn Prins Op Het Witte Paard wel vinden, of dit nu op de middelbare school is of tijdens de bejaardengym.
Tot die tijd zul je als vrijgezel moeten zoeken, je dood moeten daten en waarschijnlijk meermaals geconfronteerd worden met het feit dat mannen nu eenmaal van een andere planeet lijken te komen. Ze denken anders, ze communiceren anders en de gevoelslevens van mannen en vrouwen zijn niet altijd op elkaar afgestemd. Vrouwen houden van kletsen, emoties, shoppen, ‘ingewikkeld doen’ en roddelen. Mannen houden van voetbal, bier en….bier en houden het het liefst makkelijk. Althans, zo zijn de stereotypen. Je zou bijna verbaasd zijn dat deze twee soorten er toch vaker in slagen samen een leven op te bouwen en dat nog leuk te vinden ook.

Vrouwen snappen vaak niks van mannen en andersom. Er zijn zelfs hele ‘vertaalboekjes’ uitgekomen over de vrouw: wat zegt ze en wat bedoelt ze nu eigenlijk? En wat moet je hier als man nou mee doen? Dit zou mannen moeten leren om vrouwen beter te begrijpen.

Deze week was ik in Volkskrant Magazine aan het lezen en ik lees vaker de columns van Hanna Bervoets. Deze week schreef ze een wel hele leuke column, genaamd ‘Sms-iquette’. Hierin richt ze zich aan mannen en probeert in enkele punten duidelijk te maken hoe hun gedrag (en dan met name sms/belgedrag) door het andere geslacht geïnterpreteerd wordt. Mannen en vrouwen verschillen hier namelijk nogal in. Enkele tips die ze ‘de man’ meegeeft:
 - Sluit smsjes consequent af. Eens een kus, altijd een kus. Laat je die opeens weg, dan denkt ze dat er iets is en ze zal jou gaan straffen door de x ook weg te gaan laten en af te sluiten met een kille punt.  Jij zult dit waarschijnlijk niet merken en als je het volgende bericht nietsvermoedend met een ‘x’ eindigt denkt ze dat haar straf gewerkt heeft. Zo ben je opeens de verliezer van een strijd waarvan jij niet eens wist dat je hem voerde.

- Vermijd vage tijdsaanduidingen. Je zegt: ‘Ik bel je later’. Een vrouw kan hier niks mee; dit kan vanmiddag om 3uur zijn, morgenavond of maandagmorgen. Ze zal als gevolg dagenlang aan de telefoon gekluisterd zijn en slecht slapen. Wees dus duidelijk, zoals: ‘Ik bel je morgen 156 seconden over 3’.

Besef: de tijd die tussen twee smsjes zit, is voor haar een teken. Voor de interpretaties van de tekens gelden de volgende vuistregels:
o Je beantwoord berichten meteen: je bent aardig, je bent happig, misschien omdat je lang geen seks hebt gehad, want wellicht kamp je met een grillige hobby als intercontinentale lijnvluchten naspelen of heb je een 3e tepel.

o Je wacht steevast een dag: je speelt hard to get. Maar wie iets speelt, liegt per definitie. Je bent dus helemaal niet moeilijk te krijgen; je bent juist makkelijk. Maar dat zeg je niet, want jij bent subtiel. Dat is fijn. Maar soms ook niet. Want misschien leest jouw potentiële partner Psychologie Magazine en beticht ze je later van passief-agressieve wancommunicatie.


o Je wacht langer dan twee dagen: je wilt haar niet. Tenminste, dat zegt zij tegen haar vriendinnen. Die zullen roepen: ‘Misschien is ie op vakantie! Heeft hij het ooit over een voorbije vakantie gehad? Nee? Perfect. Betekent dat ie lang niet is weggeweest. Dus dat ie nu eindelijk op vakantie is, is logisch. En na al die tijd neemt hij natuurlijk geen genoegen met een weekendje Parijs. Nee, die jongen zit nu natuurlijk in Guatamala en daar hebben ze geen telefoonpalen'.


o Wees bot. Heb je bij nader inzien toch niet zo’n zin in een relatie, stuur dan niet niets, maar: ‘Ik heb bij nader inzien toch niet zo’n zin in een relatie. Hecht je waarde aan je reputatie of delen jullie een vriendenkring, sms dan: ‘Koffie?’Vervolgens hoeven jullie niet eens af te spreken. Iedereen weet wat koffie betekent.


Hanna Bervoets hoop zo de communicatie tussen mannen en vrouwen wat te verbeteren. Wij houden hoop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten