Zoeken in deze blog

maandag 26 april 2010

Glitterazzi & YouTube: de beste MUA's (Make Up Artists)


Sinds zo’n vijf jaar geleden YouTube van start ging heeft het filmpjesfenomeen een exponentiële groei gehad. Als je YouTube wel eens regelmatig hebt bezocht dan weet je dat er werkelijk alles op staat: van bloopers en grappige huisdieren tot terroristen en bloedstollende bankovervallen. Een van de grootste genres op YouTube is (opvallend genoeg?) het zogenaamde ‘how-to’, hierin leggen amateurs of professionals stap voor stap uit hoe je iets moet doen, of dat nou een knutselproject is of een ingewikkeld gerecht. Zo ook voor cosmetica, op YouTube staan duizenden filmpjes over make-up en huidverzorging, veelal van ‘gewone’ vrouwen zoals jij en ik (maar ook Make Up Artists, MUA’s) die hun dagelijkse make-up of favoriete crèmes laten zien. Een van de redenen waarom die filmpjes populair zijn is volgens ons de meegeleverde objectiviteit. Reclames op TV prijzen producten louter de hemel in, terwijl een huisvrouw uit California gewoon kan zeggen dat een mascara extreem slecht is. Maar welke personen/ MUA’s  op YouTube zijn nou de moeite waard om te bekijken en iets van te leren? Glitterazzi maakte voor jullie een selectie!
-          MakeupByTiffanyD: dit is van origine een Amerikaanse basisschoollerares, misschien vandaar het talent voor uitleggen. Ze laat veel basistechnieken zien en de wat makkelijkere looks, ook geeft ze goede reviews van producten die in de drogisterij zijn te vinden.
-          Makeupgeek: een klassiek pianiste (ja echt!) die haar liefde voor make-up breed op YouTube uitmeet. Ze maakt veelal wat gedurfdere looks met felle kleurtjes, maar doet dat op zo’n manier dat het steeds draagbaar blijft. Ze is grappig, lief, herkenbaar en heeft een intuïtief talent in het aanvoelen wat iedereen van haar wil zien. Marlena a.k.a. Makeupgeek maakt ook veel gebruik van het goedkopere merk NYX, wat weer goed voor de beurs is!

 *Marlena, a.k.a. Makeupgeek*

-          Pixiwoo: dit zijn twee Engelse zussen die beide professioneel MUA zijn en tevens the Godmothers van make-up video’s op YouTube. Ze zijn bijzonder getalenteerd, maken de meest simpele alsmede de meest gecompliceerde looks in een handomdraai en zijn vanwege hun Engelse roots soms bijzonder sarcastisch (‘Men think I wear too much blusher.. I don’t really care’). De zussen zijn vanwege hun professionele basis verder erg didactief!
-          Whatstyleistonickle: een Engelse jongeman die make-up draagt.. ‘ Ai’ zul je misschien denken maar niks is minder waar. Nickle is erg extravagant maar ook schattig (op een vreemde manier) en heeft veel verstand van (vooral) MAC producten en collecties. Zo weet je na het bekijken van een van zijn video’s wat je beter links kunt laten liggen bij een opkomende collectie. Nickle geeft ook erg eerlijke reviews, zo heeft hij bijvoorbeeld een hekel aan NYX oogschaduw-trio's en hij zal dat dan ook niet onder stoelen of banken steken. (red.: NYX rules.. Snob!)
-          GiulianaMUA: een Italiaanse die nog niet heel lang in California woont en met een zeer dik Italiaans accent de meest prachtige looks (‘ Ende nauw, wie putte on theh blosh’ ), compleet met nepwimpers en lagen blusher. Verder maakt Giuliana gebruik van de meest uiteenlopende merken, van Helena Rubinstein tot L’oreal. Maar alleen het Italiaanse accent maakt het al waard eens even rond te snuffelen op haar site!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten