Zoeken in deze blog

zondag 11 april 2010

Haartips voor fijn haar!

Vandaag eens een ander stukje: everything about hair! Ik (Kirsten) ben helaas niet gezegend met een dikke bos (natuurlijk blond) haar; het is van nature donkerblond, fijn en wil niet bepaald hard groeien. Jammer, maar helaas; hier doe je helaas niet extreem veel aan (behalve als je de lotto wint en een bos extensions laat aanplakken); maar met de juiste maatregelen kun je er toch iets meer van maken. Mijn tips voor als je fijn haar hebt:

- Een goed kapsel! Het werkt meestal niet als je je haar op één lengte hebt en de plukken lijzig langs je hoofd hangen. Hierdoor wordt het haar zwaar en plat. Lagen zorgen al voor meer volume in het haar. Teveel lagen is ook niet mooi; dan loop je het risico op zo’n matje in de nek. Leg je ‘probleem’ voor aan de kapper en bespreek samen de opties. Een goede kapper weet hier wel raad mee!

- Een kleuring! Gekleurd haar (vooral geblondeerd) wordt steviger en iets poreuzer, waardoor je haar meer volume krijgt. Vooral meerdere tinten in je haar geeft de illusie van dikte. Pas wel op met kleuringen (laat het het beste door een kapper doen); fijn haar is erg gevoelig en kan daardoor sneller beschadigen door kleurproducten (vooral blonderingen). Verf je haar niet te vaak en niet in een kleur die extreem afwijkt van je eigen haarkleur; je zult het dan immers vaker moeten bijwerken waardoor de kwaliteit van je haar erg achteruit gaat.

- Laat je haar regelmatig bijpunten. Ik kan nu zelf niet zeggen dat ik de deur bij de kapper platloop (ze knippen er altijd zoveel af en het groeit al zo langzaam…) maar om de 2 a 3 maanden (idealiter) moet je je haar laten bijpunten. Zo voorkom je split (van die witte punten), lijkt je haar dikker en blijft het gezond.

- Was het niet te vaak: hiervan wordt je haar sneller vet en als gevolg minder volume. En dat willen we juist niet! Was het om de 2 á 3 dagen. Als je haar op de 3e dag wat minder fris aanvoelt kun je droogshampoo gebruiken of het haar opsteken. No one will notice;)

- De goede verzorgingsproducten. Het ‘probleem’ is dat je haar goed gevoed moet worden (vooral als het geblondeerd is) maar van de andere kant betekent teveel voeding ook weer dat je haar slap wordt en het volume ver te zoeken is. Mijn oplossing: gebruik op je haarwortels andere producten dan op je punten! Enkele producten die ik erg fijn vind:

o L’oréal Elvive Total repair herstellende shampoo: dit is een milde, zachte shampoo die goed reinigt. Verkrijgbaar bij de kruidvat.

o Chi Volume Booster. Dit is een vloeibare substantie uit een flesje dat je op je haarwortels spuit vóór het föhnen, en ENKEL daar, want anders krijg je stro. Ook niet teveel spuiten, anders krijg je ook stro. Het geeft je haarwortels meer volume en zorgt dat het haar stugger wordt. Is verkrijgbaar op www.haarshop.nl. Het product kost 14,50 euro. Je kunt ook een goede mousse gebruiken, dit heeft ongeveer hetzelfde effect. Van mousse word mijn haar wel sneller vet, maar dat is wellicht persoonlijk. Dit product heeft wel het meeste effect als je je haar föhnt. Als je volume wilt is föhnen sowieso een MUST-DO!

o In de puntjes: Chi Silk Infusion; een klein flesje met een soort serum-substantie die je ENKEL op de punten doet; hierdoor voelen de uiteindes zijdezacht aan en worden ze beschermd tegen de hitte van de föhn. Ook deze is verkrijgbaar op ww.haarshop.nl of bij bepaalde kappers die werken met dit merk. Product kost 14,95 euro.

o Als je haar ondanks deze maatregelen toch een beetje dreigt in te zakken gebruik dan een goede haarspray. Ik vind zelf de l’oréal Studio Indestructible een hele goede. Deze is behoorlijk heavy en dient alleen bij de haarinzet gespoten te worden! Deze is ook verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen.

Dit waren mijn tips en trics voor leven met een dun bosje haar. Als laatste tip zou ik zeggen: gebruik geen of heel weinig (enkel in de punten) conditioner: dit maakt je haar zwaar en vaak slap en het zal sneller vet worden. Het zal even wennen zijn om af te kicken van je conditioner, maar je zult zien dat je haar er snel aan zal wennen. Ik wens jullie veel succes allemaal!


3 opmerkingen:

  1. Ook een goeie: James Brown London Intensive Hairmask (in samenwerking met Kate Moss, over fijn haar gesproken!). Die kan je gewoon in plaats van conditioner gebruiken, en je krijgt er echt mooi haar van.

    http://www.company.co.uk/beauty/we-test-the-best-hair-masks-james-brown-intensive-hair-mask/gallery

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wow, thanks for the tip! Ik zal meteen eens gaan kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. waar kun je dat product kopen trouwens? is niet duur!

    BeantwoordenVerwijderen