Zoeken in deze blog

donderdag 8 april 2010

De drie foute make-uptypes:P

n.b: dit artikel is niet bedoeld om mensen te beledigen of aan te vallen. Neem het gerust met een flinke korrel zout ;)!
                                                                                                                                                           Iedereen kent ze wel: make-up blunders. De uitgeschoten mascararoller, de niet geblende kaaklijn, een vlek op je gezicht en zo verder. Het overkomt ons allemaal wel eens en komt vooral voor wanneer je ‘s ochtends a) haast hebt b) door grote zwelling je ogen nauwelijks open krijgt en daardoor ‘’op gevoel’’ gaat make-uppen en c) als je je opmaakt met de gordijnen dicht/ kunstmatig licht. Maar blunders bega je niet alleen door bovengenoemde oorzaken, je hebt ook echt vrouwen die dit niet als een blunder zien maar als een serieuze poging om zichzelf ‘mooi’ te maken. Denk aan 80’s roze parelmoer lipstick in combi met donkerbruine lipliner (uiteraard buiten de lijn getekend). Glitterazzi deed jarenlang onderzoek en is uiteindelijk tot 3 groepen van ‘foute make uppers gekomen. Wellicht herken je er wel iemand in!

1) Het clowntje: to much of everything. Hierin heb je meerdere soorten: mensen die ‘’anders’’ denken te zijn en zich vooral zo willen profileren. Overdag een mega groene/blauwe/paarse smokey eye met rode/roze/whatever lipstick, kilo’s blush en fel gelakte nagels (uiteraad wéér in een andere kleur). Ze zijn vaak een tikje alternatief. Ook heb je dames die onder deze categorie vallen en zichzelf echt mega sexy vinden. Ze zijn vaak gekenmerkt door ubervrouwelijke kleding, hakken, rokjes en hoog haar: alles is too much. Vaak nemen ze iedere gelegenheid om de make up nog even bij te werken. Uren brengen ze door bij het cosmeticavak! Wat ze niet weten is dat ze voor veel mannen behoorlijk beangstigend zijn.

2) De Anita. De Anita heeft natuurlijk overeenkomsten met het clowntje maar differentieert zich ook: Anita’s hebben toch de voorkeur voor bepaalde kleuren en zijn minder experimenteel in hun kleurgebruik. Waar het clowntje met iedere kleur gezien kan worden (groen, blauw, oranje, noem maar op) is de Anita-look meestal hetzelfde: heftige smokey eyes (meestal zwart of grijs, zonder goed te blenden) en lichte lippen, soms met lipliner. Vergeet vooral de hoog (en veel te donker getekende) ‘Happy’ wenkbrauwen! De Anita-look voor tieners ziet er iets anders uit: een dikke streep eyeliner aangevuld met kilo’s witte eyegloss (enkel op ooglid) en mega veel mascara. In de early nineties zag je dat donkerbruine lipstick in was, nu is dat weer lichter geworden. Denk daar een strak naar achter ‘geplakt’ kapsel bij met twee gelplukken links en rechts losgetrokken and you’re done!


3) De slordige make-upper. Dit is in principe de meest onschuldige. Dit kan je buurvrouw of je beste vriendin zijn, of de onwetende make-upper. Kan deels veroorzaakt worden door ‘’ochtendproblemen’’ zoals hierboven beschreven. Zelf de meest geroutineerde make-upper moet hiervoor waken; in een onbewaakt moment kan het ons allemaal overkomen (ook onszelf…) Wat zijn nu de ‘fouten’ van een slordige make-upper? Nou, denk aan een foundation die niet goed is uitgesmeerd bij de kaaklijn, waardoor het contrast tussen je hoofd en je witte nekje wel erg groot is. Denk aan de verkeerde kleur foundation. Dat is iedereen van ons wel eens gebeurd, dat je een kleur kiest die net wat te geel/donker/roze is. Is vooral erg in combi met het eerste gegeven: niet goed uitsmeren. Wat ook erg is om niet uit te smeren is je concealer….dan kom je er opeens op het einde van je werkdag achter dat je nog een mega klodder concealer op je wang hebt zitten, oepsie…Verder: te wild opbrengen van mascara, waardoor je overal zwarte vlekken hebt zitten. Verder is een veelgemaakte fout om je dagcrème niet goed te laten intrekken wat flinke vlekken van je make-up kan veroorzaken (vooral zichtbaar bij blush). Verder: te snel oogschaduw op willen doen, hierdoor wordt ie ongelijk en smeer je misschien aan een kant veel te veel en ben je aan een kant Koekiemonster. Of wat dacht je van een dikke streep eyeliner (in de haast wat te dik opgebracht) en je mascara ‘vergeten’?

                                                                    ;) ;) ;)                                                                       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten