Zoeken in deze blog

donderdag 15 april 2010

How to...een dagelijkse look!

Een dagelijkse look, hoe te doen? Welke producten gebruik je als je naar je werk moet, naar stage of naar iets waar je niet TEveel kan opvallen? Je wilt er verzorgd uitzien, maar je wilt niet dat mensen zich omdraaien a la : ‘WOW, wat heeft die voor een MEGA paars-groen-tuqoise smokey eye?’ Hier enkele tips and tricks om er verzorgd en toch niet té opgemaakt uit te zien:

 - Lichtgrijze-middengrijze of lichtbruine oogschaduw staat bijna iedereen wel. Breng deze aan op je ooglid en iets erboven, op je wenkbrauwbot. Blend de randjes goed. Vergeet ook geen oogschaduw onder je ogen aan te brengen (met een kleiner kwastje uiteraard); zo zijn je ogen meer ‘in balans’. Deze oogschaduw kan mat zijn of met een glimmertje. Breng erboven onder je wenkbrauwen een lichte kleur oogschaduw aan en meng deze met de kleur op je ooglid. Houdt één van de twee kleuren mat, glitter op je oog en onder je wenkbrauw is een beetje too much.Heb je geen idee welke kleuren goed bij elkaar passen koop dan een palletje, deze kleuren zijn goed op elkaar afgestemd.  MAC heeft een groot assortiment aan kleuren maar wie wat minder wil spenderen kan goed terecht bij NYX (www.boozyshop.nl), Catrice of Maybelline.


- Oogpotlood maakt je blik wat intenser. Vind je het lijntje wat te intens ga er dan met een wattestaafje overheen en maak het zo wat zachter. Heb je grote ogen dan kun je boven en onder oogpotlood opbrengen. Zijn je ogen klein dan maak je ze optisch nog kleiner door ze te omlijnen; kies er dan voor om alleen boven een lijntje op te brengen. Staan je ogen dicht bij elkaar breng dan alleen oogpotlood aan aan de buitenkant van je ogen (begin ongeveer halverwege je ogen) en wing deze een beetje uit. Zo lijken je ogen verder uiteen te staan. Als je geen zin hebt in oogschaduw kun je met oogpotlood variëren met kleurtjes. Als je erg licht van huid bent of je hebt lichte wimpers/wenkbrauwen kies dan geen zwarte oogpotlood maar bruine. Groene ogen maak je door gouden, groene of paarse oogpotlood nog groener, blauwe ogen staan mooi met bruine oogpotlood en bruine ogen staan mooi met zilver, zwart of paars/roze. Houd je echter niet te strikt aan deze regeltjes, soms kan een andere kleur verassend mooi staan. Experimenteer hiermee! Als je bang bent dat een kleur oogpotlood te fel is, breng hem dan alleen onder je ogen aan en hou de rest van je make-up rustig. Zo heb je toch een pop of color zonder teveel op te vallen. MAC heeft wederom een grote range aan kleuren, maar Bourjois heeft ook een geweldig assortiment aan goede potloden, evenals Catrice. Bourjois is verkrijgbaar bij de Etos en Catrice bij de Kuidvat.


*Bobbi Brown heeft ook een geweldig assortiment aan nude producten*


- Een laagje (of méér:P) mascara; onmisbaar. Door boven en onder mascara op te brengen maak je je ogen optisch groter. Als je wimpertjes onder je ogen erg kort zijn kun je mascara daar beter laten. Als je erg licht van huid en haar bent is donkerbruine mascara mooier dan zwarte.


- Als je foundation een beetje too much vindt kun je met een blusher wat kleur op je gezocht krijgen. Bijna ieder merk heeft wel wat leuke kleurtjes. Breng deze aan op de appeltjes van de wang. In de zomer is een bronzing powder ook erg leuk!


- Als laatste een naturel glossje. Lichtroze staat iedereen. Je kunt hiervoor vaseline of labello gebruiken en als je wat kleur wilt heeft NYX een goede budget-variant. Persoonlijk zijn wij verder niet zo te spreken over drugstore lipglossen; met uitzondering van Max Factor en L’Oréal, die zijn wel erg fijn! En MAC natuurlijk!

Veel succes gewenst en als jullie vragen hebben post ze below!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten