Zoeken in deze blog

woensdag 28 april 2010

Beauty Broodje Aap #1

Je kent ze wel: de reclames op TV en in de blaadjes die je beloven je meest zwakke plekken te verhelpen.. puistjes.. overbeharing.. rimpels..cellulitis.. Op forums en op sites tref je niet zelden ‘ huismiddeltjes’  aan tegen dit soort problemen, niet zonder gevaar.  Ook is het internet vergeven van de mythes over schoonheid en schoonheidsbehandelingen.. maar wat is daar nu van waar?? Glitterazzi ging het voor je na!
1.      Poriën kun je laten krimpen door goede huidverzorging.
De grootte van je poriën is genetisch bepaald. Genetisch bepaald wilt zeggen dat dit in ‘ de blauwdruk’ van je DNA zit en dat dit dus (waarschijnlijk in dit mensenleven) niet extern te veranderen is door crèmes. Hoe groot je poriën zijn is dus een erfenis van je vader en moeder (thanks mom). Poriën kunnen wel groter lijken door dode huidcellen e.d. en bepaalde crèmes bevatten enzymen die deze huidcellen verwijderen. Ook maken bepaalde merken (waaronder Clinique) bepaalde serums die de poriën een soort van ‘opvullen’  waardoor ze minder zichtbaar zijn. Ik heb daar overigens niet te beste ervaringen mee en kreeg er zelfs puistjes van!
2.      Split valt te repareren
Nou, niet echt! Als een haareinde kapot is, dan valt dit niet meer te ‘ fixen’ . Er zijn bepaalde conditioners die een haareinde tijdelijk ‘ lijmen’  of zacht laten aanvoelen, maar van reparatie is geen sprake. Het enige wat je kunt doen om van split af te komen is simpelweg knippen. Split wordt veroorzaakt door overmatig wassen, verven, föhnen en overmatige blootstelling aan de zon. Bespaar dus je geld op ‘ haar-reparende’  middelen en geef het uit aan een kappersbezoek en haarverzorging met een fikse zonnebescherming.

* Pam.. Je haar danst *


Bron: American Osteopatic College of Dermatology

Geen opmerkingen:

Een reactie posten